X
    Категорія: Виховні заходиНаціонально-патріотичне виховання

Викладач Тарасюк Л.О. провела літературно-музичну композицію – «Тарасе, ти в серці моєму завжди» – до 204 річниці від Дня народження Т.Г. Шевченка

14.03.2018  в актовій залі училища відбулась літературно-музична композиція – «Тарасе, ти в серці моєму завжди» – до 204 річниці від Дня народження Т.Г. Шевченка. Захід організувала та провела викладач української мови та літератури Тарасюк Л.О.

Тарас Григорович Шевченко за сучасних українських реалій актуальний як ніколи. За своє коротке життя, 47 років і один день, він вдосталь настраждався і не міг не жадати того, до чого прагнемо всі ми – життя і свободи, самореалізації і благополуччя, миру і поваги.

Тарас Григорович Шевченко – це не просто ім’я людини, а символ любові до рідного краю, символ волелюбності, сміливості й чесності, що не боїться жодних випробувань та заборон. Це людина–епоха в історії української літератури, масштабність і велич якої є дійсно неперевершеною.

Для нас, нащадків, Т. Г. Шевченко означає дуже багато, тому інколи створюється ілюзія, ніби уже все ми про нього знаємо. Та це тільки насправді ілюзія. Кобзар – нескінченний і невичерпний. Він споріднений з Україною і розвивається в часі, в історії, і усім нам ще довго крокувати до його осягнення.

Його слова, його життя
Даровані були Вкраїні,
Щоб ми, нащадки Кобзаря,
Були щасливі, сильні, вільні.

Цей пост востаннє змінено 27.03.2018 06:41

Подібні
Leave a Comment

Наш сайт використовує Cookies.